Yimbypriset 2019

Årets vinnare av Yimbypriset är Trafiknämnden i Region Stockholm!Efter omröstning har Yimby Stockholms medlemmar valt Trafiknämden i Region Stockholm till årets vinnare. För att tagit beslut som påbörjat utbyggnaden av Stockholms kollektivtrafiknät. För att genom kollektivtrafiksatsningen möjliggjort en flerkärning region, med fler bostäder och knutit ytterstaden närmare regionens centrala delar. För att i Yimbys anda låta Stockholm växa och utvecklas mot en tätare blandstad - inte gles bilstad.

Årets pris är det andra året då medlemmarna i Stockholm har kunnat rösta och välja vinnaren och visar på ett ihållande intresse att premiera politiska aktörer och beslut på en högre nivå än enskilda hus eller fastigheter.

Tvåa i omröstningen kom Solna Stad, för Solnavägens omdaning med tillhörande stadsplanearbete. Trea kom Kungliga Djurgårdens Förvaltning/Rundquist Arkitekter, för Folke Bernadottes Bro.

Priset kommer att delas ut inom kort av Yimby till representanter för Trafiknämnden vid ett tillfälle som planeras tillsammans. Mer information om det inom kort.

Tidigare års vinnare har varit:
Nacka kommun (2015)

Oscar Properties (2016)

Wallenstam (2017)

Järfälla kommun (2018)


Frågor om priset kan ställas i kommentarerna eller till yimbypriset@yimby.se

Kommentarer:

Skriv en kommentar :