Nästa steg för byggemenskapen

UPPDATERING: MÖTET BÖRJAR KL 11

Martin och jag har nu arbetat tillsammans med byggemenskapen i ett halvår. Det har varit ett intressant arbete, jag har en artikel planerad om våra lärdommar, men det återstår ändå mycket innan vi kan ta projektet från vision till handling. Vi har sett mycket intresse bland YIMBYs medlemmar och blivit kontaktade av flera som vill delta i arbetet men det har varit svårt för oss att kanalisera engagemanget. Vi har insett att vi behöver ha mer överblick över vilka som vill bidra och på vilket sätt. Därför har vi beslutat att bilda en ideell förening för byggemenskapen.

I vårt tidigare inlägg kan du läsa mer om vad en byggemenskap är.

Utdrag från preliminära stadgar

Föreningen har som ändamål att verka för realiserandet av en byggherregemenskap i norra Stockholm och att i allmänhet främja realiserandet av byggemenskaper som verktyg att skapa mer urbana kvalitéer i städer.


Föreningenns första årsmöte kommer att vara 14 september på kontorshotellet Slottet, Slottsbacken 8. Det kommer även att finnas möjlighet att delta på distans.

11-12 infomöte om byggemenskaper
12-13 Lunch
13-14 Årsmöte
14-16 Styrelsemöte

Du kan gå med i föreningen genom att fylla i ett formulär här med konaktuppgifter och på vilket sätt du har intresse av att delta i arbetet med byggemenskap. Medlemsavgiften är 200 kr för stödjande medlemmar och 100 kr för aktiva medlemmar. Den betalas in efter första årsmötet. Medlemsavgiften kommer att användas för de löpande kostnaderna för föreningen, som lokalkostnad vid möten och andra evenemang.

Du kan läsa utkast till stadgarna här.
På årsmötet kommer du att kunna föreslå ändringar.

Om du har frågor eller funderingar får du gärna kontakta oss:

Martin Lindahl, martin@martinlindahl.se 0736-272525

Sofia Buhrgard, buhrgard@outlook.com 0739741069

Vi ses i september!

Kommentarer:

Martin Ekdahl (2 Juli 2019 17:40)
Verkligen ett intressant projekt. Då jag själv inte bor i Sverige kan jag nog inte bidra med så mycket mer än att stå vid sidan av och heja på. Det är verkligen imponerande!
sebastian (24 Januari 2020 23:10)
Har jobbat som hantverkare i många år, samt gjort en del fastighetsaffärer! men aldrig inom en bygggemenskap. är oerhört intresserad att få vara med på ett hörn. hur går jag till väga? har ni möten man kan komma på? mvh sebastian

Skriv en kommentar :